Even terug in de tijd….zo’n 2 jaar geleden. Vins ontdekt de werking van plakband. Zijn kapotte autootjes, treintjes en knutselwerken worden voorzien van plakband. Maar ook de stoelen worden aan de eettafel vastgeplakt. Onze keukenkastjes, ramen, potloden en pennen ontkomen er ook niet aan. Zijn gemaakte blokkentoren wordt verstevigd met wat plakbandlagen... de rollen zijn niet aan te slepen!

 

Eerlijk gezegd heeft Vins het niet van een vreemde want ook ikzelf maak mij er schuldig aan; een plakbandje hier en daar in de hoop dat het nog even houdt! Mijn schoonmoeder Ank noemt ons gekscherend ‘de familie Plakband!’

 

Vigo, Vins en ik waren toen al bezig om een boekje te maken ‘Heksje Nooitgenoeg’. Gewoon omdat ik het zo leuk vond om hun heerlijke onbegrensde kinderlijke fantasie op papier te zetten.

 

 

Ik zag er wel wat in om De Familie Plakband tot leven te wekken en ook Vins had zijn eigen ideeën bij deze familie en hun avonturen. Samen gingen we achter de laptop of mijn schrijfblok zitten. Vins kent geen barrières in een zelf- bedacht verhaal, alles is mogelijk. De kurk-schietende glazenlift vond ik geniaal bedacht!

 

Toen ons verhaal klaar was, kreeg ik zulke leuke reacties dat het zonde leek om het verhaal in de la te leggen. Mijn moeder Andrea vroeg ik om tekeningen te maken, een heel karwei maar wat is het goed gelukt! Vader, moeder, Liam, Otis en Benjamin Plakband kregen een gezicht.

 

Mijn broer Fabian vroeg ik voor creatieve hulp en de opmaak van het boekje. Onze website, de Facebook pagina, de kaft van het boekje en wat andere marketing dingetjes komen uit zijn koker. Mijn vriend Vincent controleerde onze geschreven stukken op spelling en verhaallijn. Mijn vader Jan kende nog wel een drukker…….en toen was het boekje ‘De Familie Plakband’ daar!

 

Namens mijn familie en de familie Plakband veel leesplezier!

© 2019. De Familie Plakband. All Rights Reserved.    |    info@defamilieplakband.nl